‹ TILBAKE TIL FORORD

1: Kanalpreferenser

I dette kapittelet informerer vi om:

  • Hvordan omnikanal øker bedriftens motstandskraft
  • En fordypelse om kanalpreferanser: e-handel vs butikk
Person som betalar med hjälp av självscanning i butik

Covid-19-pandemien har utfordret bedrifter over hele verden. I mange land ble butikker og restauranter nedlagt da det ble innført strenge restriksjoner. I Skandinavia har Sverige, Norge og Danmark gått forskjellige veier, men likevel dukker det opp lignende mønstre.  

For å beskytte sikkerheten til kunder og ansatte samtidig som virksomheten holdes flytende, har investeringene i kontaktløs handel økt. Mange bedrifter har endret fokus og selger mer online, mens andre tilbyr henting av kjøp. Restauranter har også gjort det mulig å bestille og betale mat kontaktløst.

Digitalisering har vært avgjørende for overlevelse. Bedrifter med et sterkt tilbud på nett har klart seg mye bedre, som du kan se i illustrasjonen under/ved siden av/over.

Økt motstandskraft med enhetlig handel

Bedriftene som konsekvent presterer best er de som kan kombinere sin fysiske og digitale verden for å skape en flytende, kanal-agnostisk opplevelse som prioriterer kunden. Dette er enhetlig handel. Og dataene våre har avslørt at det er en kritisk suksessfaktor.  Det bidro til å stabilisere salget under pandemien ved å motvirke tapte transaksjoner i butikken med en økning i e-handel.  Og jo flere kanaler kundene dine bruker, jo høyere er verdien for deg.
 

av enhetlige handelsforhandlere så at transaksjoner forble konsistente under pandemien 

Analyse av anonymiserte data fra Adyens globale betalingsplattform som sammenligner enhetlig handelsytelse i Q1 2019 med Q1 2020. 

Butikkhandlere brukte 40% mer da de flyttet på nettet under pandemien. 


Ønsker du å tilby bedre handleopplevelser med Unified Commerce?

Kontakt oss

E-handel vs butikk

 
Bølgen av netthandel i topp-pandemiperioder har blitt rapportert godt. Til og med de som er redde for teknologi og endringer har sluttet seg til festen.  Det er imidlertid verdt å merke seg at e-handel fremdeles hovedsakelig er brukt av de under 36.
 
En økende entusiasme for netthandel reduserer ikke etterspørselen etter fysiske opplevelser.  Faktisk sa flertallet av forbrukere i alle aldersgrupper at de gleder seg til å handle i butikkene igjen. 
 

Online-kunder og butikkelskerer
 

Pandemien har ført til rask innføring av e-handel. Omfanget av økningen er hovedsakelig drevet av nivået og lengden på restriksjoner, hvor digitalt modent markedet var tidligere, og hvor tilgjengelige e-handelsalternativer var under pandemien.

I Skandinavia kan økningen i netthandel sees i alle land, med den mest bemerkelsesverdige økningen i Sverige med 29%, etterfulgt av 19% i Danmark og 17% i Norge. Denne forskjellen kan vi regne med at svenske begrensninger har blitt holdt stort sett konsistente siden mars, noe som skaper en større bulk i kundeatferd.  Det kan også forklares med det faktum at flere tilfeller av Covid-19 per innbygger har presset flere kunder til å ta ekstra forholdsregler.

Begrensningsnivået viser også en sammenheng med antall forbrukere som ser frem til å handle lystbetont igjen.

Prosent som handlet mer på nettet under pandemien enn de gjorde tidligere

Prosent som ser frem til å handle lystbetont igjen

 

Global

33%

55%

Europa

31%

52%

APAC

42%

68%

Amerikas

41%

58%

Brasil

62%

50%

32 prosent vil spise ute på favorittrestaurantene sine nå som de er åpne igjen

31 prosent av de spurte bruker apper for å bestille takeaway i større grad enn tidligere
 

Are you looking for test card numbers?

Would you like to contact support?