Kundehistorier

Tilbehørsgiganten Trendhim: Global ekspansjon med betalinger som strategisk verktøy

Mange bedrifter drømmer om en dag å kunne ta virksomheten fra hjemlandet og ut til hele verden. Det danske, hurtigvoksende selskapet Trendhim har klart å ekspandere til 30 land på bare fem år. Hvordan?

17 mars, 2022
 ·  6 minutter
trendhim kundcase

Vi har møtt Trendhims CFO, Nicolaj Foldager, for å finne ut hvordan betalingsstrategien, med fokus på lokale betalingsmetoder, har spilt en nøkkelrolle på reisen.

Trendhim ble grunnlagt i 2007 av to studenter som hadde problemer med å finne tilbehør og smykker til en rimelig pris. De bestemte seg derfor for å ta saken i egne hender og begynte å designe tilbehør for menn og selge direkte til forbrukerne på nett. De første årene lå fokuset på det danske markedet, men da Nicolaj startet i 2016 begynte de å jobbe med en ny målsetting: å ta selskapet ut til resten av verden.

Siste nytt: Retailbarometeret 2022

Kundereisen er mer kompleks enn noen gang. Med flere kanaler kommer flere fallgruver – og muligheter.

Last ned her

Betalinger som drivstoff for global ekspansjon

I 2014 fantes Trendhim bare i Danmark, og betalingen foregikk ved hjelp av en lokal betalingsleverandør (PSP). For at virksomheten skulle kunne lanseres globalt skjønte grunnleggerne raskt at de trengte en global betalingsleverandør. Da Nicolaj ble ansatt som økonomisjef, direkte fra universitetet, visste han at ekspansjon starter og slutter med betalinger.

“Evnen til å fungere både som PSP og som kortinnløser bidro sterkt til at vi valgte nettopp Adyen. For at ekspansjonsplanene skulle bli en realitet, var vi nødt til å samarbeide med en betalingspartner med global rekkevidde, og der er Adyen overlegne. Vi hadde ikke kunnet ekspandere like kostnadseffektivt uten Adyen. I stedet hadde vi måttet bruke mer ressurser på integrasjoner med lokale banker og betalingsmetoder på hvert enkelt marked”, sier Nicolaj Foldager, CFO hos Trendhim.

Lokal kunnskap om markedet driver lojalitet

Hvordan kundene ønsker og velger å betale varierer nesten like mye fra marked til marked som språket. Den viktigste lærdommen er at de potensielle kundene på nye markeder setter reglene for hvordan de vil betale, og dermed for hvilke betalingsmetoder man må tilby.

Trendhim skjønte dette og fokuserte tidlig på kundeopplevelsen da de begynte å planlegge for global ekspansjon. Ved hjelp av Adyen kan Trendhim nå tilby flere hundre ulike betalingsmetoder, tilpasset det enkelte marked – fra norskeVippstil franske Cartes Bancaire. Totalt tilbyr Trendhim nå 25 lokale betalingsmetoder og ti internasjonalt standardiserte betalingsmetoder, siden de innledet samarbeidet med Adyen. I samme periode har Trendhim klart å oppnå en autoriseringsgrad på 87 prosent.

''Vi ønsker at kundene våre skal føle seg som hjemme under kundeopplevelsen, uansett hva hjemme betyr. Adyen gjør dette mulig ved å tilby nettopp lokale betalingsmetoder for hvert marked''

Nicolaj FoldagerCFO, Trendhim.

Adyens globale rekkevidde som både betalingsløsningsplattform og kredittgiver gir Trendhim en helhetsløsning. Denne løsningen senket terskelen for hvert nytt marked Trendhim ble lansert på, ved hjelp av rask og enkel implementering. I dag er selskapet representert på over 30 markeder, med over 10 000 produkter.

Adyen har spilt en betydelig rolle i Trendhims globale vekst. De siste fem årene har Trendhim utvidet personalstyrken fra tre til 60 ansatte og vunnet priser for veksten. Selskapet ble kåret til Danmarks tiende raskest voksende selskap i 2017.

Tilknytningen til Trendhims opprinnelse og hjemsted er fremdeles sterk. Hovedkontoret og lageret ligger fremdeles i Horsens i Danmark, og visjonen om å gjøre dansk design tilgjengelig for menn over hele verden står sterkt også i dag.

“Vi hadde ikke kunnet oppnå denne type vekst uten Adyen. Prosjektet med global og digital ekspansjon ble drevet av meg og selskapets CTO. Vi hadde aldri hatt sjans til å få på plass avtaler for hver eneste populære betalingsmetode på hvert eneste lokale marked på egen hånd. Adyen gjør jobben min enklere hver dag. Når alle transaksjoner på selskapets globale markeder håndteres påen og samme plattform, kan jeg konsentrere meg om andre viktige oppgaver. Jeg har bare én kontaktperson og én teknisk integrasjon å forholde meg til med Adyen, og det gjør meg til en enda bedre medarbeider i andre ledd”, sier Nicolaj.

Trendhim kundecase

Datadrevet strategi

Trendhims vekstreise hadde ikke vært mulig uten dataen som genereres og følges opp i selskapet. Adyens plattform tilbyr data som har fungert som investeringsgrunnlag for Trendhim. Selskapet har fremfor alt brukt data for å kunne gjøre kundeopplevelsen på hjemmesiden så friksjonsfri som mulig. Ved hjelp av Adyen har Trendhim kunnet identifisere hvilke betalingsmetoder som etterspørres og fungerer best på alle markeder. Når man har avdekket at en betalingsmetode mangler, kreves det kun et enkelt tastetrykk for å implementere den på Trendhims plattform. Dette betyr at det er enkelt for Trendhim å komme inn på nye markeder og optimalisere e-handelen ut fra innsiktene som Adyens plattform tilbyr.

Med Adyen kan Trendhimanalyserekunder og markeder for å kunne justere tilbudet på kort og lang sikt. Dermed kan man minimere kundefrafall og øke lojaliteten. Samtidig kan selskapet ha tilgang til og skape muligheter ut fra disse analysene over flere markeder.

Maksimer inntektene og minimer forlatte handlekurver

Hvordan en forhandler håndterer svindel, kan ha merkbar innflytelse påinntekterog avviste betalinger. Tommelfingerregelen er at autoriseringsgraden på plattformen må overvåkes nøye, og Trendhim er intet unntak.

Adyens verktøy forrisikostyring, RevenueProtect, hjelper Trendhim med å skreddersy svindelhåndteringen og håndteringen av utestående betalinger. Dette innebærer at Nicolaj og hans kolleger kan få global oversikt over betalinger tilpasset for hvert marked.

Trendhim har hatt en kraftig reduksjon i tilfellene av chargeback og svindel siden de begynte å samarbeide med Adyen. Historisk har Trendhim hatt utfordringer med nettopp chargebacks i Frankrike, men ved hjelp av Adyens risikostyringsverktøy kunne selskapet skape lokalt tilpassede risikoparametere som reduserte andelen av svindel på markedet.

''Risikoprofilen er noe som står sentralt i det daglige arbeidet mitt. Uten Adyens risikostyringsverktøy hadde vi eventuelt måttet velge en annen leverandør''

Nicolaj FoldagerCFO, Trendhim

RevenueProtect stopper svindel, forebygger betalingstvister og hjelper bedriftene med å ligge et skritt foran svindelmetoder i stadig utvikling. Dette gjøres med avansert teknologi kombinert med tilpasningsbare kredittrisikonivåer for forhandleren. Selskaper som samarbeider med Adyen kan velge standardiserte risikonivåer, eller skreddersy kredittrisikoen ved å legge til eller blokkere kunder ut fra ulike parametere.

Neste skritt for Trendhim

De siste årene har Trendhim effektivisert planene og vendt tilbake til det mest grunnleggende: hva selger godt og hvor godt selger vi det som selger godt? I løpet av dette året har selskapet som målsetting å bygge ut kjernesortimentet og ekspandere til enda flere markeder.

“Hovedmålet er å bli verdens selvsagte valg for tilbehør til menn. Vi ønsker at menn over hele verden skal kunne uttrykke seg selv og sitt beste jeg ved hjelp av tilbehør. I løpet av de neste 20 årene er visjonen å bli verdensledende innen dette segmentet”, sier Nicolaj.

For å nå de ambisiøse målene er Trendhim nødt til å opprettholde suksessoppskriften på de eksisterende markedene samtidig som de vier ressurser og engasjement til vekstmarkeder som USA og Australia. Her kommer de digitale salgskanalene til å stå sentralt. Det siste året har selskapet jobbet hardt med sin nye IT-infrastruktur som skal bane vei for selskapets kommende vekstreise, samtidig som man står på terskelen til å lansere nye inspirerende kolleksjoner.

Tilbehørsgiganten Trendhim

En partner å regne med

Takket være partnerskapet kan Trendhim fortsette vekstreisen ved hjelp av sin betalingsstrategi.

“Adyen er en utrolig leverandør å jobbe med, og det heldekkende tilbudet av tjenester har vært sentralt for det gode samarbeidet. Jeg har et fantastisk forhold til vår account manager, Emilio Franze, som alltid er tilgjengelig for å drodle rundt betalingssystemene våre på ulike markeder. Uansett om det gjelder en strategisk vurdering av nye muligheter og markeder eller å takle utfordringer som har oppstått underveis, kan jeg regne med å få rask hjelp”, fortsetter Nicolaj.

Nysgjerrig på hvordan deres selskap kan begynne – eller påskynde – den globale vekstreisen med Adyen? Les mer om lokale betalingsmetoder her.

Les mer



Meld deg på vårt nyhetsbrev

Abonner på e-postvarsler

Jeg bekrefter at jeg har lest Adyens personvernpolicy og at jeg godtar at opplysningene mine brukes i samsvar med policyen.