Knowledge Hub
Kundehistorier

Derfor velger Uber og Zalando 3-D Secure 2

3-D Secure 1 er på vei til å bli faset ut. Derfor har Uber, Spreadshirt, Match.com og Zalando allerede nå valgt 3-D Secure 2.

2 august, 2019
 ·  2 minutter
Zalando logo

PSD2stiller nye krav til banker og forhandlere om at kundene skal kunne legitimere seg online på en enkel måte. Med3-D Secure 2kan kundene verifisere identiteten sin i to trinn – betydelig enklere enn den gamle 3-D Secure 1-prosessen.

Når utfasingen av 3-D Secure 1 begynner29. desember 2020, har e-forhandlerne mye å vinne på å ligge i forkant.

“Jeg trodde PSD2 kom til å påvirke e-handelen negativt”

For Uber var det brukeropplevelsen som sto i fokus da de valgte 3-D Secure 2. Med den gamle 3DS-prosessen ble brukeren omdirigert til bankens side, som ikke alltid er mobiloptimalisert, noe som påvirkerappbasertetjenester.

Uber bruker 3-D Secure 2

Uber bruker 3-D Secure 2

Adyens Retailbarometer fra 2019 viser at friksjon under kjøpsopplevelsen fører til et tap for nordisk detaljhandel på 221,1 milliarder. En måte å redusere friksjonen på, er ved å investere i teknologi som skaper smidigere kundereiser.

Da jeg først hørte om direktivet, innstilte jeg meg på at det ville påvirke e-handelen negativt

Henning SchmidtHead of Payments på Spreadshirt

- Vi ønsker å gjøre det så enkelt og smidig som mulig for kundene å betale for reisene i appen. Adyens løsning for 3DS 2 er smidig for kunden. Den er også enkel å komme i gang med, sier Marco Mahrus, Head of Payments Partnerships i Uber.

“Vi ønsker å tilby kundene våre den best mulige løsningen”

For Match.com er etterlevelse et must. Men de ser også at det er en mulighet å tilby sikrere betalinger for kundene. Med 3DS 2 skaper de en bedre prosess i samarbeid med Adyen. Dette er positivt for bedriftens konvertering, samtidig som det gir god beskyttelse mot svindel.

3-D Secure 2-prosess

3-D Secure 2-prosess

Når flere bedrifter slår på 3-D Secure på majoriteten av transaksjonene, kommer forbrukerne til å merke stor forskjell på ulike prosesser. Spreadshirts strategi er å skille seg ut fra mengden – med den best mulige brukeropplevelsen.

Vi i Spreadshirt ønsker å tilby den best mulige løsningen for at det skal bli enkelt for kundene å bekrefte kjøpet

Henning SchmidtHead of Payments på Spreadshirt

Det gjelder å være raskt på ballen for å lykkes. Zalando ville gjøre alt riktig fra starten.

Zalando er et selskap som snur seg kjapt rundt og som kombinerer kundefokus med teknologi. Vi er stolte over at vi sammen med Adyen har vært blant de første selskapene som oppfyller kravene til SCA.

Kai-Uwe MokrosDirector of Payments på Zalando

Hvordan ser 3-D Secure 2 ut?

Forskjellen mellom 3DS 1 og 3DS 2 ligger i hvor brukervennlige løsningene er. Mens 3-D Secure 1 krever at kunden må omdirigeres til bankens nettside, foregår 3-D Secure 2 i e-forhandlerens miljø.

Se eksempelet fra Zalando nedenfor for å se hvordan 3DS 2 fungerer:

Hva er 3-D Secure?

5 Minutes




Meld deg på vårt nyhetsbrev

Abonner på e-postvarsler

Jeg bekrefter at jeg har lest Adyens personvernpolicy og at jeg godtar at opplysningene mine brukes i samsvar med policyen.