Kundehistorier

Farfetch: slik økte de konverteringen med Adyen

Markedsplassen Farfetch selger eksklusive merkevarer over hele verden. Adyens verktøy for konverteringsoptimering sørger for at flere kjøp går gjennom.

7 september, 2020
 ·  3 minutter
Farfetch: slik økte de konverteringen med Adyen

Farfetch har blitt litt av en suksess i moteverdenen – kjent for nettsalg av unike merkevarer fra varemerker som Prada, Gucci og Dior. Den digitale markedsplassen og det anerkjente varehuset Browns gjør dem til et omnikanalseventyr som gjennomfører det de fleste forhandlere drømmer om – de selger verden over, i alle kanaler.

Farfetch begynte samarbeidet med Adyen allerede i 2012. Med Adyens helhetsløsning fore-handelog butikk har de koblet sammen kanalene sine på alle markeder. Siden 2017 har Adyen også kunnet tilby en unik løsning formarkedsplasser, som Farfetch i dag bruker i Europa, Nord-Amerika og Latin-Amerika.

Vekst med internasjonale betalingsmåter

Mantraet bak suksessen er å "tenke globalt, agere lokalt". Disse ledeordene går som en rød tråd gjennom hele virksomheten til Farfetch. Hjemmesiden og appen er oversatt til alle verdensspråk, de tilbyr lokal kundeservice og de tilbyr levering samme dag i 19 storbyer.

Samme strategi gjelder når det kommer til betaling. I mange tilfeller kommer man langt med kort, fremfor alt når det handler om høye ordreverdier i forbindelse med merkevarer. Men rundt omkring i verden er det mange som ikke eier kredittkort. Da kan konverteringen påvirkes kraftig hvis man tilbyr lokale betalingsmåter betalingsmåter.

Gjennom Adyen får Farfetch tilgang til ulike betalingsmetoder, somiDEALi Nederland ogSoforti Tyskland.

– Alle land i Europa tar betalt på sin egen måte. Akkurat som det i Norge er en selvfølge med Vipps og faktura, er direktebankbetaling innarbeidet i mange land. Adyen har gitt uvurderlig veiledning når det gjelder hvilke betalingsmåter vi trenger for å lykkes på enkeltmarkedene, sier Mark Hobbs, betalingsansvarlig hos Farfetch.

– Ettersom de fleste betalingsmåter kan legges til uten ekstra integrasjonsarbeid, har det vært enkelt å tilpasse tilbudet til hvert enkelt marked.

Farfetch & Adyen kortinnløsningsavtale

Økt konvertering

De fleste forhandlere er opptatt av konvertering, og når et gjennomsnittskjøp kan ligge på 10 000 kroner, er det ekstra viktig at alle kjøp går gjennom. Sammen med Adyen har Farfetch økt konverteringen med smarte knep.

– Mange tar for gitt at alle kjøp går gjennom, men i realiteten blir ett av fem kortkjøp avvist. Dette avgjøres i stor grad av alt som skjer bak et kjøp. Ved å jobbe mer dynamisk med data, kan man oppnå betydelige forbedringer i resultatene.

"Adyens verktøy for konverteringsoptimering har hjulpet oss med å gi kundene en bedre opplevelse"

Mark Hobbs

Med tilgang til sanntidsinformasjon om hvorfor enkelte korttransaksjoner blir avvist, kan man optimere back-end-konverteringen. Adyens tjenesteRevenueAcceleratekjører i bakgrunnen ved alle transaksjoner. Ved dynamisk tilpasning av hvordan transaksjonen behandles, økes sannsynligheten for at kjøpet går gjennom.

– Adyens verktøy for konverteringsoptimering har hjulpet oss med å gi kundene en bedre opplevelse, sier Mark.

I Europa har Adyen bidratt til bedre resultater for Farfetch ved å optimere hvilken Merchant Category Code (MCC) kjøpet tildeles, slik at flere kjøp går gjennom.

Trenger du hjelp med konvertering?

Kontakt oss i dag, så kommer vi tilbake til deg innen 36 timer

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for virksomhetens behov

Kontakt oss



Meld deg på vårt nyhetsbrev

Abonner på e-postvarsler

Jeg bekrefter at jeg har lest Adyens personvernpolicy og at jeg godtar at opplysningene mine brukes i samsvar med policyen.