Adyens Retail Report

Een nieuw begin

Door met een andere bril naar retail te kijken, kunnen we krimp omzetten in groei. Ontdek de nieuwste consumententrends die, de komende maanden en jaren, beslissend zullen zijn voor de commerciële retailwereld.

Person opening a box of clothes bought online

Met vallen en opstaan

Lock icon

Ontgrendel het rapport

In een rampenfilm kan iedereen de held zijn. De heroïsche hoofdrolspeler moet alleen eerst door een diep dal, voordat hij tot grote hoogte kan stijgen. 2020 had veel weg van een Hollywood-rampenfilm. Lege straten, mondkapjes, gesloten grenzen… Voor de geluksvogels onder ons brengt deze periode alleen veel ongemak met zich mee en blijft een goede gezondheid verder gespaard. 

Voor de retailbranche en horeca (F&B) was de impact van het virus groot. Vanuit het puin van vijfjarenplannen en jaarlijkse prognoses krabbelen bedrijven weer op. Ze bestuderen de wereld om hen heen en kijken kritisch naar onnodige kosten en ongewenste ruis. Dit lijkt in eerste instantie een somber beeld, maar net als de held in rampenfilms, ontdekken ondernemers dat er een wereld aan mogelijkheden ontstaat. Bedrijfsstrategieën overdenken of zelfs veranderen, opent de weg naar retailherstel. Nu is het moment om ons te ontdoen van vastgeroeste ideeën, zodat we ons kunnen voorbereiden op een tijdperk waarin alle interacties digitaal plaatsvinden en elke ervaring belangrijk is.

In deze periode waarin strikte maatregelen nog steeds aan de orde van de dag zijn en recessie dreigt, evalueren consumenten opnieuw wat wel of niet essentieel is. Nu ze selectiever worden, is het van cruciaal belang om hun loyaliteit te verwerven. Het is niet voldoende om ze hun portemonnee te laten trekken, als bedrijf moet je hun hart winnen.
 
Maar hoe krijg je klantloyaliteit in een markt waar de situatie vrijwel elke week lijkt te veranderen?
 
We stelden dit rapport samen om je te helpen inzicht te krijgen in dit nieuwe landschap en te begrijpen hoe retail zich van deze pandemie kan herstellen. We vroegen het Britse Centre for Economics and Business Research (CEBR) om een analyse te maken van de huidige situatie voor bedrijven in de retail- levensmiddelen- en drankensector over de hele wereld. Daarnaast, bekeken we onze eigen gegevens om de impact van unified commerce op het succes van een bedrijf te meten. Ook interviewden we 25.157 consumenten in heel Europa, de Verenigde Staten, Azië-Pacific en Brazilië om te begrijpen wat mensen vandaag de dag verwachten als ze gaan winkelen of uit eten gaan. En we spraken met globale en lokale merken zoals Domino's Pizza, Joe & The Juice, Score, Henri Willig, Bagels & Beans en CameraNU om van hen te leren hoe zij zich aanpassen aan deze nieuwe wereld. 

Unified Commerce vs Omnichannel

In dit rapport hebben we het veel over unified commerce. Maar wat is dat en in welke opzichten verschilt het van omnichannel?
 
Omnichannelbedrijven leveren hun klanten nu al een fantastische ervaring via meerdere kanalen. Maar vaak zijn de systemen achter de schermen niet met elkaar verbonden. Het op elkaar afstemmen van de verschillende kanalen (crosschannel) is moeilijk en wanneer dit niet lukt, kun je klanten geen volledige flexibiliteit bieden. Verder kan het implementeren van wijzigingen, die een impact hebben op meerdere kanalen en regio's, ingewikkeld zijn.
 
Met unified commerce worden betalingen vanuit alle kanalen samengebracht in hetzelfde systeem. Dit geeft je klanten meer flexibiliteit en biedt jou betere inzichten. Bovendien stelt het je in staat snel en alert te handelen, want je kunt in rap tempo nieuwe kanalen toevoegen en nieuwe customer journeys ondersteunen, omdat alles met elkaar verbonden is.

Omnichannel

Systemen in silo's

Unified Commerce

Alle systemen verbonden

Belangrijkste resultaten

Multichannel-shoppers zijn meer waard

Klanten die normaal gesproken in de winkel shopten, besteedden toen ze tijdens de pandemie online gingen winkelen 40% meer.

Winkels moeten er mooi uitzien

52% van de consumenten zegt dat de indeling van een winkel belangrijk is.

Je krijgt maar één kans

71% komt niet terug als ze online of in de winkel een slechte ervaring hebben gehad.

Er is geen weg terug

73% verwacht dat bedrijven in de toekomst net zo flexibel blijven als tijdens de pandemie.

Are you looking for test card numbers?

Would you like to contact support?