Guider og rapporter

En femstjerners gjesteopplevelse starter med betalinger

Nysgjerrig på hvordan man tilbyr gjestene service i verdensklasse ved hjelp av personlige og fleksible betalinger? Vi har snakket med noen av verdens største varemerker innen turisme for å gi dere svarene.

12 september, 2022
 ·  7 minutter
Kvinde tjekker ind på hotel

Dagens reisende ønsker å være tilkoblet hele tiden, online og offline. De forventer samme type opplevelse og service fra hoteller og flyselskaper som fra butikker. De ønsker å kunne bestille billetter og hotell via sine foretrukne kanaler, og det samme gjelder vanene knyttet tilbetalingsmetoder.

De internasjonale aktørene i besøksnæringen må kunne oppfylle kundenes nye og klarere definerte behov, og betalinger kan være nøkkelen til suksess. Smarte tjenester som en gang i tiden ble oppfattet som et alternativ til normen (f.eks. innsjekk på mobil), har raskt blitt et krav fra kundene i en verden som henter seg inn igjen etter pandemien.

Hvordan kanbesøksnæringenholde tritt med kundenes forventninger? Vi presenterer tre løsninger der teknologien bak betalingene står i sentrum når bransjen skal gi kundene en femstjerners opplevelse.

Hotelbranchen står over for en ny bølge af digitalisering

Hotelbranchens mange nye digitale kontaktpunkter giver både udfordringer og muligheder. I vores guide gennemgår vi tre af branchens største udfordringer.

Download

Derfor trenger besøksnæringen digital transformasjon

Mobile løsninger har i de siste årene forandret gjestenes opplevelser, fremfor alt hos de mer innovasjonsrettede hotellkjedene. For bransjen som helhet har imidlertid innovasjonsarbeidet havnet i bakevja.

Mange hoteller har derfor måttet påskynde innføringen avmobile løsningeri takt med at pandemien utviklet seg. Mange av disse løsningene ble tatt i bruk for å kunne fortsette å holde virksomheten åpen for gjester og forholde seg til regler knyttet til covid-19, men i dag er de samme løsningene rene hygienefaktorer.

Det er ikke bare et markedsmessig press som tvinger aktørene i besøksnæringen til å revidere tilbudet sitt, det er også en forventning fra gjestene: www.traveltech.org/future-travel-enthusiasm-in-the-age-of-covid-19/

  • 49 % av verdens reisende foretrekker kontaktløs inn- og utsjekk under besøket.
  • Kun 39 % av de svenske hotellgjestene mener at hotellene er flinke til å koble sammen en bestilling på nett med gjesten på stedet (i for eksempel restaurant og spa).
  • Rundt omkring i verden ønsker 56 % av gjestene at restauranter, barer og kafeer kobler den digitale plattformen til den fysiske plasseringen for å gjøre det enklere å bestille.
  • Globalt ønsker 55 % av gjestene at besøksnæringen skal være kontaktløs for at servicen skal gå raskere.

Når det gjelder betalinger, ønsker gjestene tilgang til bekvemmeligheter som alternativebetalingsmetoder, kontaktløse interaksjoner med hotelltjenester samt overgripende mobile løsninger under hotellopplevelsen. Hotellene må med andre ord sørge for atbetalingsmetodenesom brukes på hjemmesiden, også tilbys på hotellet. Å integrere et betalingssystem i hotellets overgripende system (for eksempel hotellets PMS – Property Management System) bidrar også til å automatisere ulike arbeidsoppgaver i det daglige arbeidet på hotellet.

Person scanner QR-kode fra en regning

Teknologien bak betalinger muliggjør sømløse kundeopplevelser

Elite Hotels er en hotellkjede med 41 hoteller i Sverige. I 2022 innledet Elite et samarbeid med Adyen for å ta neste skritt i selskapets digitaliseringsreise, der man begynte å samle de ulike IT-integrasjonene på Adyens plattform. Målet er å tilby en sømløs opplevelse der gjestene kan betale, sjekke inn og planlegge besøket ut fra egne preferanser.

- For noen år siden begynte vi for alvor å investere i den digitale reisen med gjesteopplevelsen i fokus. Vi så tidlig et behov for å skape en ensartet kundereise og gjøre det enklere for gjestene våre. Et ledd i dette var å gjennomgå de ulike trinnene der gjestene tæpper kortet, skriver inn kortopplysninger og legitimerer seg i de ulike kanalene våre. Adyen er verdensledende på å samle ulike betalinger og IT-integrasjoner på én plattform og ble et selvsagt valg for oss, der vi nå i fellesskap skaper en sømløs opplevelse for både personale og gjester, forteller David Halldén, administrerende direktør og konsernsjef for Elite Hotels of Sweden.

Elite hotels of sweden vælger Adyen

''Adyen er verdensledende på å samle ulike betalinger og IT-integrasjoner på én plattform og ble et selvsagt valg for oss, der vi nå i fellesskap skaper en sømløs opplevelse for både personale og gjester''

David HalldénAdministrerende direktør og konsernsjef for Elite Hotels of Sweden.

Teknologien bak betalinger muliggjør sømløse kundeopplevelser

I takt med at gjestenes krav til fleksible opplevelser øker, har flere betalingsplattformer vokst frem eller endret seg når det gjelder hva de tilbyr, med fokus på besøksnæringens utfordringer og fremtidige suksess. Årsaken er at prosessen med å betale for besøket, måltidet eller tjenesten tidligere har medført hodebry for gjesten.

I dag er betalinger i stedet bransjens største mulighet i tiden som kommer, og varemerkene i sektoren behøver ikke å ofre den luksuriøse innpakningen for å oppnå den potensielle fremgangen betalinger innebærer. Reisende ønsker å velge sin egen kundereise, og derfor kan for eksempel self check-in være tilbudet som overbeviser gjesten om valg av hotell.

Raffles Hotel & Resorts logo

Hvordan gir man gjestene en rask og enkel opplevelse uten at det går på bekostning av servicen?

Tilby mobile løsninger som mobile point-of-sale (POS), nettleserbasertebetalingsmetodersom Pay by Link eller betaling i hotellapper, for å gi gjesten mulighet til å betale enkelt på sin foretrukne måte før eller under oppholdet.

Tilby tap-and-pay medmobile lommebøker(for eksempelApple PayellerGoogle Pay),kontaktløse betalingerog NFC-utstyrte armbånd for at gjestene skal kunne føle seg trygge og sikre på betalingene.

Gi gjestene QR-koder som formidler oppdaterte menyer, beskjeder fra hotellet eller betalinger ved bordet via gjestens smarttelefon. QR-kodenes allsidighet vil innebære enorme muligheter for hotellenes kundeopplevelse.

Betalingsteknologien reduserer arbeidsoppgavene for hotellpersonalet

Å fokusere på betalinger skaper i første rekke fordeler for gjestene. Men det finnes samtidig en rekke umiddelbare fordeler også for hotellene. Hvis hotellet samarbeider med en fremtidsrettetpartnersom Adyen, kan man for eksempel redusere det omfattende arbeidet medPCI-regler, sentralisere alle kanaler og regioner for bedre overblikk over virksomheten samt forenkle rapporteringen.

Dette var en av fordeleneElite Hotelsså ved å samarbeide med Adyen. Ved at gjestens betalingskort tokeniseres og dermed gjenkjennes i hele Elite Hotels’ infrastruktur, slipper gjesten å oppgi kortopplysningene sine eller tæppe kortet hver gang de er i kontakt med digitale systemer under oppholdet. For de ansatte på Elite Hotels blir fordelen at mer tid kan frigjøres til en av hotellbransjens viktigste dimensjoner – personlig service.

to bartendere, der leverer drinks til gæsterne

En annen fordel for hotellene når det gjelder betalinger og innovasjon ser man innen automatisering. Når man for eksempel kan produsere digitale fakturaer og integrere betalingene i bookingsystemet, reduseres tiden som går med til administrative og manuelle arbeidsoppgaver for personalet, noe som igjen gir mer tid og energi til det viktigste – gjestene.

Andre fordeler med fleksibel teknologi for betalinger i hotellsektoren:

Forenklet avstemmingsprosess og færre menneskelige feil, takket være integrasjoner av nøkkelpartnere (for eksempel PMS, bookingsystem, channel manager og POS-leverandør).

Effektivisering avbar og restaurantved raskere utsjekk i form av forhåndsbestilling, lojalitetsprogram og løsninger for å betale ved bordet med gjestens foretrukne betalingsmetode.

Å kunne redusere økonomiavdelingens arbeidsbyrde ved å fjerne behovet for nattrevisjon, stengeterminalerog håndtere kortinnløserens utbetalinger som skal stemme overens med de bokførte inntektene.

citizenm logo

Hvordan citizenM skaper verdi med betalinger

Det hurtigvoksende boutique-hotellvaremerketcitizenMhar som fokus å tilby de reisende en designorientert og samtidig prisgunstig luksus i storbyer rundt om i verden. Gjester og medarbeidere sparer minutter ved hver eneste inn- og utsjekking, takket være automatiseringen som self-service innebærer i lobbyen.

Ved hjelp av card tokenization unngår citizenM unødvendig papirarbeid ved resepsjonen, samtidig som reiseopplevelsen blir enklere for de reisende. Gjester som vil kjøpe drikke eller mat, kan bruke romnøkkelen som betalingsmiddel ved at funksjonen kobles til rommet. Med Adyen får citizenM enkel oversikt over allebetalingsdatafor samtlige kanaler og markeder hele døgnet.

tjenere serverer mad til gæsterne

Betalingsteknologi forvandler innsikter til incitamenter og lojalitetsprogrammer

Med riktig betalingsløsning kan hotellvaremerkene nå andre, større mål. Virksomheten kan for eksempel integrere alle eiendommer, regioner og kanaler i et sentralisert og heldekkende rapportsystem. Å kombinere disse delene av virksomheten på en felles plattform, produserer verdifulldatasom kan brukes til markedsføring og salgsdrivende formål.

Virkelig verdi oppnås når varemerkene kan foredle dataene til grunnlag for forretningsutvikling ved å opprette mangefasetterte kundeprofiler som kartlegger hjemsted, besøksfrekvens, lojalitetsprogram og kundepreferanser. Slike innsikter er avgjørende for at en gjest skal bli en returnerende gjest.

Å forene ulike salgskanaler og eiendommer ved hjelp av en betalingsløsning gir hotellene mulighet til å:

  • samle innsikter knyttet til betalinger, antall chargebacks, ulike betalingsmetoder og transaksjonsvolumer mellom ulike kanaler
  • få bedre forståelse for selskapets prestasjon gjennom blant annet kundeatferd og henholdsvis kanal- og destinasjonsstatistikk
  • skreddersy lojalitetsprogrammer for gjestene, basert på deres preferanser og tidligere interaksjoner med selskapet
  • tilby kryssalg og mersalg basert på kundenes preferanser og historikk.

Betalinger er besøksnæringens nøkkel til returnerende kunder

Det siste hotellpersonalet ønsker å høre, er en gjest som sier til selskapet at vedkommende har måttet vente lenge i baren og vil prøve et annet sted. Når samme reisende har blitt vant til problemfrie og skreddersydde opplevelser i andre kommersielle sammenhenger, velger den reisende gjerne et hotell som kan tilby samme følelse neste gang.

Hell i uhell er at dette gir en sjelden mulighet til å sette standarden for bransjen. Hoteller som møter utfordringene proaktivt med nye digitale betalingsløsninger, vil få tilbake investeringen og så mye mer i form av fornøyde kunder og returnerende gjester. Riktig betalingsteknologi kan løfte gjestens opplevelse, gi returnerende gjester og styrke virksomhetens varemerke.

Vi ble etablert for å hjelpe bedrifter med å bli bedre. Vi hjelper gjerne deres bedrift mot samme mål. Les mer om våre løsninger for besøksnæringenher.

Gør gæsten til stamkunde

Få adgang til vores gratis guide, der beskriver de tre store udfordringer, som hotelbranchen står over for – og hvordan de løses bedst.

Læs mere



Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Jeg bekræfter, at jeg har læst Adyens politik om databeskyttelse, og jeg accepterer, at mine oplysninger anvendes i overensstemmelse hermed.